Grafik a malíř Jiří Anderle - Pouzarová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce s názvem Grafik a malíř Jiří Anderle se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické - výtvarné. Teoretická část se zabývá tvorbou výtvarného umělce Jiřího Anderleho. Úvodní kapitoly přibližují jeho život a dílo v obecných obrysech v kontextu doby. Následující části práce předkládají rozbor jeho kresebného, grafického a malířského díla jsou základem a inspirací pro vytvořený konvolut autorských kreseb v praktické části. Kresebné studie se inspirují námětem hlav. Nedílnou součástí práce jsou obrazové přílohy obsahující ukázky Anderleho tvorby a fotodokumentaci praktické vlastní výtvarné části.
Graphic artist and painter Jiří Anderle
Grafik a malíř Jiří Anderle
Keywords: Jiří Anderle; grafik; malíř; suchá jehla; kresba; kolážová fotografie; lept; Jiří Anderle; painter; drypoint; drawing; collage photo; etching