Návrh společných zařízení pro KPÚ Brná. - Straková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je zaměřena na hodnocení návrhu společných zařízení ve zpracované KPÚ Lesná u Velké Chyšky a jeho doplnění. Pro posouzení společných zařízení bylo navrženo deset kritérií. Hodnotí se komplexnost řešení, vliv na krajinný ráz, účelnost a vhodnost návrhu, polyfunkčnost společných zařízení, dosažení stanovených cílů, ekonomičnost, náklady a faktory degradace půdního prostředí. Na konkrétním příkladu pozemkové úpravy Lesná u Velké Chyšky je ověřena vhodnost navržených kritérií. Na základě tohoto vyhodnocení byla navržena další zlepšující opatření a byl doplněn projekt KPÚ.
Proposal of common facilities for land consolidation Brná
Keywords: pozemkové úpravy; hodnocení společných zařízení; agroekologie; land consolidation; common facilities evaluating; agro ecology