Naučná stezka Dářská rašeliniště - využití ve vyučování přírodopisu na ZŠ - Pólová, Monika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi propojení naučné stezky Velké Dářko s hodinami přírodopisu na základní škole. Teoretická část definuje vzdělávací cíle Rámcového vzdělávacího programu základního vzdělání v oblasti člověk a příroda. Praktická část obsahuje exkurze - trasy vycházek s aktivitami, které vedou k naplňování výše zmíněných cílů.
Dářská rašeliniště nature trail - the use in primary science education
Keywords: přírodopis; Velké Dářko; Radostín; rašeliniště; vzdělávací nabídka; natural history; Velké Dářko; Radostín; peat bog; education offer