PROTIPOVOĎNOVÁ OPATŘENÍ NA VYBRANÝCH ÚSECÍCH ŘEKY NOVOHRADKY - Kulhánková, Iva (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce na téma "Protipovodňová opatření na vybraných úsecích řeky Novohradky" je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je rozdělena na část zabývající se zákony řešící povodně a na obecnou část, která vysvětluje povodeň jako pojem a vše s ní spojené. Praktická část shrnuje konkrétní navržená protipovodňová opatření, ale také vlastní návrhy a hodnocení již realizovaných opatření. Práce je určena především pro širokou veřejnost a pro představitele zainteresovaných obcí.
Anti - flood measures on chosen parts of the Novohradka river
Keywords: povodeň; Novohradka; protipovodňová opatření; poldr; vodní zákon; Flood; Novohradka - river; anti- flood measures; containment vessel; water resource law