Telefonická krizová intervence v souvislostech - Sechovec, Libor (Jihočeská univerzita, 2015)
Celá práce se zabývá problematikou krizové intervence se zaměřením na specifickou oblast pracoviště linky důvěry. Problematika představuje teoretické zpracování tématu od obecné charakteristiky krizí a krizové intervence. Dále se věnuje telefonické krizové intervenci. Jsou objasněny zásady krizové komunikace, zabývá se suicidální tematikou a etickými otázkami. Celá práce obsahuje popis, utřídění, porovnání a shrnutí informací a faktů. V závěru se zaměřuje na možnosti a hranice při jednání obou stran telefonického kontaktu.
The Relevance of the Telephonic Crisis Intervention
Keywords: krizová intervence; krizové situace; krizová komunikace; sebevraždy; Crisis intervention; emergency situations; crisis communication; suicides