Vliv a benefity silového tréninku na lidské tělo u individuálního klienta - Kočí, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá souhrnem základních informací souvisejících se silovým tréninkem. Popisuje jednotlivé aspekty spojené s tímto druhem cvičení, a to od základní fyziologie, přes benefity i negativa, až po rozbor jednotlivých druhů silového zatížení. Součástí praktické části jsou příklady silového cvičení a jejich vliv na lidský organismus u tří zkoumaných jedinců, kteří prošli tříměsíčním tréninkovým programem. Cílem této práce bylo potvrzení pozitivního vlivu silového cvičení na lidský organismus, prostřednictvím dotazníkové metody. Na základě zjištěných skutečností daným výzkumem bylo prokázáno navýšení silových možností, zlepšení psychické pohody a životního stylu jednotlivých probandů. Pravidelné cvičení má celkově pozitivní vliv na náš organismus, proto je důležité nezanedbávat aktivní způsob života a i v dnešní časově náročné době si udělat alespoň chvilku pro sebe.
Effects and benefits of strength training on the human body for individual client
Keywords: svalstvo; svalová vlákna; výživa; zdraví; síla; silový trénink; regenerace; muscle; muscle fibers; nutrition; health; strength; power training; regeneration