Migrace obyvatelstva v regionu ORP Týn nad Vltavou - Roubínková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Předložená bakalářská práce se zabývá migračním vývojem správního obvodu obce s rozšířenou působností Týn nad Vltavou v období mezi lety 1992 ? 2009. Práce podává stručnou fyzicko-geografickou a sociálně-geografickou charakteristiku předmětného území, s důrazem na jeho demografickou analýzu. Dále vytváří obraz o přehledu vývoje vnitřní migrace na území České republiky. V hlavní části práce je rozebírána migrační analýza a jsou zkoumané základní ukazatele hodnocení migrace, jako je její objem, saldo, bilance migrace a migrační toky v rámci Jihočeského kraje a celé České republiky. Struktura migrantů je sledována podle jejich pohlaví, vzdělání, věku, rodinného stavu a vzdělání.
Migration of population in the region ORP Tyn nad Vltavou
Keywords: migrace; správní obvod obce s rozšířenou působností; migrační bilance; imigrace; emigrace; migration; administrative distrikt of the municipality withepended powers; immigration; emigration