Studie aktuálního pohledu veřejnosti k problematice cestovního ruchu a jeho vlivu na okolní krajinu - Hejda, Milan (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce měla za cíl zmapování názorové různorodosti, jednotlivých sociálních vrstev společnosti v otázce vlivu cestovního ruchu na krajinu. V první části hledán odpověď na otázku negativního či pozitivního vlivu cestovního ruchu na okolní krajinu. Druhá část se zabývá názorovým postojem jednotlivých sociálních skupin společnosti, které jsem dosáhl pomocí dotazníkové akce. Důvodem k vypracování této práce byla dynamičnost v rozvoji wellnessových typů hotelu, které jsou přímo závislé na okolní krajině.
The study of current public view on the issue of tourism and its impact on the surrounding landscape
Keywords: Cestovní ruch; turismus; životní prostředí; ekonomika; Tourist industry; tourism; environment; economy