Mateřské styly u primátů a jejich důsledky pro mláďata - Černá, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
Individuální variabilita v mateřských stylech u primátů a lidí byly shrnuta, porovnána a vyhodnocena. Rozdíly i podobnosti byly nalezeny v metodologii, ale také ve výsledných popisech stylů. Možné efekty mateřských stylů u primátů a lidí na vývoj potomka byly také shrnuty do tabulek, porovnány a vyhodnoceny. U obou taxonů může mít mateřský styl vliv na fyzický i kognitivní vývoj potomků.
Maternal styles in primates and their implications for infants
Keywords: mateřský styl; primáti; lidé; mláďata; chování; maternal style; primates; humans; infants; behaviour