Motivace žáků ve věku 11 - 15 let ve výuce jazyků - Málková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce pojednává o motivaci žáků základních škol ve výuce cizích jazyků, zejména pak v hodinách jazyka anglického. Nejdříve si vysvětlíme pojem motivace, všechny její podoby a složky, které jí utvářejí. V úvahu vezmeme i její místo ve vyučovacím procesu. Cílem je zhodnotit, který typ motivace žáky podněcuje ke studiu cizího jazyka nejvíce, jestli u nich převládá vnitřní či vnější motivace a její vztah k celkovému postoji žáka k cizímu jazyku.
The Motivation of the Students between the 11 - 15 Years in Foreign Langure Teaching
Keywords: vnitřní motivace; vnější motivace; osvojení cizích jazyků; intrinsic motivation; extrinsic motivation; second language acquisition