Mechanizace pro pěstování jahod a její vliv na kvalitu a výnos - Baloun, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá produkcí jahod a mechanizačními prostředky, které jsou využívány při pěstování této plodiny. Předmětem této práce je vyhledání vhodných mechanizačních prostředků, které jsou prakticky používány při této činnosti a jejich popis. Náplní práce je dále sledování konkrétních vybraných mechanizačních prostředků v konkrétních podmínkách zemědělského podniku a zhodnocení jejich vlivu na kvalitu práce, výnos a stav porostu, a dále vyhodnocení jejich plošných výkonností a spotřeb pohonných hmot.
Mechanization for strawberry cultivation and its effect on quality and yield
Keywords: zemědělství; mechanizace; jahody; agriculture; mechanization; strawberries