Makrosvět - Mikrosvět - Hejdusová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
Teoretická část pojednává o studiu barvy jako výrazovém prostředku výtvarného umění a jejím specifickém významu v hnutí pop art. Popsány jsou vlastnosti barvy z pohledu fyziky a optiky, její vlivy a užití v malbě. Součástí teoretické části bude i stručná informace o vývoji pop artu a školy Bauhaus, kde se s teorií barev pracovalo. Praktická část bude prezentovat cyklus maleb zpracovaný na základě principů pop artového výtvarného jazyka a bude doplněna prací s barevným spektrem.
Macroworld - Microworld
Keywords: teorie barev; pop art; Bauhaus; barevné spektrum; color theory; pop art; Bauhaus; color spectrum