Moderní technologie v maloobchodě - Vlčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zaobírá analýzou moderních maloobchodních technologií a zjišťuje současné povědomí a znalost u spotřebitelů. Největší důraz je v této práci kladen na samoobslužné pokladny. V úvodní části práce jsou popsána a vysvětlena teoretická východiska. V praktické části je pak proveden výzkum, skládající se z dotazníkového průzkumu, pozorování a hloubkových řízených rozhovorů, na vnímání těchto technologií spotřebiteli i zjištění názorů ze stran obchodníků. V závěru práce je vyhodnocení získaných informací a navrženy některé možnosti na zlepšení.
Modern retail technology
Keywords: maloobchod; technologie; moderní; spotřebitel; marketingový výzkum; samoobslužné pokladny; retail; technologies; modern; consumer; marketing research; self-checkouts