Základní aspekty výživy sportovních koní - Procházková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je vypracovat literární studii a zhodnotit základní aspekty výživy sportovních koní. Práce se zabývá fyziologií trávení, svalovým metabolismem a potřebou energie pro sportovní koně. Charakterizuje krmiva používaná ve výživě koní a zabývá se technikou krmení. Popisuje význam jednotlivých živin, minerálních látek a vitaminů, jejich stravitelnost, využitelnost organismem a zastoupením v krmné dávce.
Fundamental aspects of performance horse nutrition
Keywords: koně; výživa koní; krmení koní; živiny; krmiva; horse; nutrition horses; feeding horses; nutrients; feed