Rozpočtový proces obcí v ČR - Procházková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce analyzuje rozpočtový proces obcí v České republice s důrazem kladeným na ekonomickou podstatu a funkci rozpočtu. V první části jsou shrnuty metody, informace a funkce související s rozpočtovým procesem obcí získaných z odborné literatury. Veškeré tyto poznatky jsou využity ve druhé části práce. Zde již je konkrétní hodnocení rozpočtového procesu obcí - město Milevsko, obec Přeborov. V uvedených obcích je proveden rozbor jednotlivých fází rozpočtového procesu. K hodnocení jsou využity tabulky a grafy, které mají lepší vypovídající schopnost. Výsledkem porovnání procesu u daných obcí je, že sama o sobě velikost obce nepřináší odlišnosti v rozpočtovém procesu, ale je to jeden z faktorů, který má vliv na samotný proces.
Budget process of municipalities in the Czech Republic
Keywords: rozpočtový proces obcí; schválení rozpočtu; aktuální rozpočet; rozpočtový výhled; dodržování rozpočtu; municipal budget process; agree budget; actual budget; budget allowance; adhere to budget