Zelené technologie a jejich využití v České republice - Mrkvičková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce na téma Zelené technologie a jejich využití v ČR je zaměřena na oblast obnovitelných zdrojů energie. Celkově objasňuje problematiku odpadů, jejich využití, a vyhodnocuje technologie realizované v Jihočeském kraji, které zajišťují jejich zpracování z ekononomického a ekologického hlediska. Zpracování bakalářské práce se neuchyluje pouze ke zmapování současného stavu, ale i k predikci možného budoucího vývoje v závěrečných kapitolách textu.
Green technologies and their use in the Czech Republic
Keywords: Zelené technologie; biologicky rozložitelný odpad; aerobní fermentace; anaerobní fermentace; bioplynová stanice; kompostárna.; Green technologies; biologically decomposable waste; aerobic fermentation; anaerobic fermentation; biogas station; composting plant.