Náboženské dějiny Jindřichovic od jejich založení do poloviny dvacátého století - Bechyňová, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá náboženskými dějinami Jindřichovic od jejích počátků do poloviny dvacátého století. Zachycuje významné události, které se za tu dobu staly. Od počátku založení farnosti do jejího úplného zániku. Vystihuje životy lidí, jejich osudy. Ukazuje za tvrdou dřinu obyvatel a nelehký úkol kněžích, kteří se ve svém duchovním životě často setkávali nesnášenlivostí a neporozuměním. Vystihuje dva významné rody a jejich náboženské přesvědčení. Vystihuje život, který nastal po válce, díky svědectví dosud žijících obyvatel, kteří tuto dobu prožili a byli ochotni o tom podat svědectví. Zachycuje jednotlivá období dějin a církevní život
The Parish History since the Beginning until 1950
Náboženské dějiny Jindřichovic od jejich založení do poloviny dvacátého století
Keywords: Náboženský život; Jindřichovice; farnost; dějiny; Shlick; Nostitz; Parish; Lutherans; Catholics; Priests; Jindřichovice; Societies; POW camp; Church.