Logopedická prevence v tématech třídního vzdělávacího programu v mateřské škole - Vacková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na logopedickou prevenci v mateřské škole. V úvodu teoretické části je vymezena logopedie, logopedická prevence, její obsah a metody. Další část charakterizuje logopedickou prevenci v rámci předškolního vzdělávání, specifika toho vzdělávání, jeho plánování a hodnocení. Praktická část uvádí náměty na logopedickou prevenci v rámci pěti běžných tematických celků třídního vzdělávacího programu. Tyto náměty byly realizovány v mateřské škole v krajském městě a následně vyhodnoceny dle předem sestaveného evaluačního plánu. Bakalářská práce ukazuje, že logopedická prevence může být přirozenou součástí integrovaného tematického vzdělávání v mateřské škole.
Speech and Language Pathology Prevention in Topics of Class Education Program in Kindergarten
Keywords: komunikace; logopedie; logopedická prevence; předškolní vzdělávání; mateřská škola; třídní vzdělávací program; communication; speech therapy; speech therapy prevention; pre-school education; nursery school; class educational programme