Rekonstrukce historického obrazu krajiny vybraného území pro potřeby pozemkových úprav - Čada, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce na téma "Rekonstrukce historického obrazu krajiny vybraného území pro potřeby pozemkových úprav" přináší přehled a základní charakteristiky proměn krajiny v oblasti České republiky a jejího vývoje v jednotlivých časových obdobích. Kromě viditelných projevů v podobě krajiny se také zabývá jejich příčinami a procesy probíhajícími na pozadí těchto změn, způsobenými zejména odlišnými politickými a socioekonomickými pohledy v průběhu času. Základ pro rekonstrukci historického obrazu krajiny pak dává přímé porovnání využití a podoby zvoleného území a analýza "land use" na základě stanovených klasifikačních prvků. Cílem práce je tak přinést přehled vývoje krajiny a možnosti využití rekonstrukce historického stavu pro potřeby pozemkových úprav.
Reconstruction of historical image of selected landscape chosen for needs of land adjustment
Keywords: land use; krajina; historický vývoj; pozemková úprava; land use; landscape; historical development; land adjustment