Spolupráce obcí jako faktor rozvoje - Eiblová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé bakalářské práce bylo poskytnout čtenářům základní a nezbytné informace o možnosti spolupráce obcí, se zaměřením na spolupráci v mikroregionu Sdružení Růže. Věřím, že tato práce přiblížila čtenářům důležitost vzájemné spolupráce mezi jednotlivými obcemi a poukázala i na možné výhody, které z této spolupráce vyplývají. Většina z nás, občanů, se jen velmi málo zajímá o dění ve svém městě nebo své obci, což většinou plyne z nezájmu a neznalosti. Jak jste se mohli v mé práci dočíst, tak právě i občané z mikroregionu Sdružení Růže mohou pro sebe čerpat výhody, a to jen díky tomu, že mají trvalé bydliště či podnikatelské aktivity v rámci tohoto regionu. Mezi takové výhody patří například možnost čerpání dotací, a to jak například na modernizaci výrobních firem, tak i na rekonstrukci soukromého penzionu, který přispěje k rozvoji cestovního ruchu.
municipal cooperation as a factor in development
Keywords: dotace; faktor rozvoje; mikroregion; obec; rozvoj; Sdružení Růže; spolupráce; strategický plán; SWOT analýza; subsidies for development; micro-region; community; development; Roses Association; cooperation; strategic plan; SWOT analysis