Fair Trade obchodování - komoditní analýza - Sokolík, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
Stále více lidí se v současné době snaží zapojit k ochraně životního prostředí a sociální pomoci potřebným. Jedním ze způsobů je zakoupit výrobky s označením Fair Trade. Tato práce definuje distributory a prodejní místa Fair Trade v České republice. Dále obsahuje analýzu komoditní struktury nabídky v rámci obchodních řetězců, specializovaných prodejen zdravé výživy a Fair Trade a internetových obchodů. Práce vychází z dotazníkového šetření a porovnávání nabídek jednotlivých subjektů.
Fair Trade - commodity analysis
Keywords: Fair Trade projekty; principy a cíle; české a mezinárodní Fair Trade organizace; distribuce; prodejní místa; Fair Trade projects; principles and objectives; Czech and international Fair Trade organization; distribution; distriselling points