Participace tělovýchovných spolků v období první republiky - Vandasová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá participací tělovýchovných spolků Sokol a Orel na občanském životě v Československu v období roků 1918 až 1938, tedy v období nazývaném první republikou. Konkrétně se pak práce zaměřuje na participaci v oblasti politické, sociální a ekonomické, na východiska této participace a na konkrétní způsoby s cílem provést jejich porovnání.
Participation of sports associations in the period of the First Republic.
Keywords: Participace; politická participace; sociální participace; ekonomická participace; tělovýchovné spolky; Sokol; Orel; období první republiky; Participation; political participation; social participation; economic participation; sports associations; Sokol; Orel; period of the First Republic.