Vývoj výtvarného projevu předškolního dítěte v průběhu jednoho roku - kazuistická studie - Stojaspalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na sledování vývoje výtvarného projevu předškolního dítěte po dobu jednoho roku. Teoretická část je zaměřena na vývoj dítěte všeobecně s důrazem na vývoj kresby. Praktická část obsahuje kazuistickou studii jednoho dítěte a soubor 40 obrázků vybraných v průběhu sledovaného období jeho tvorby. Přehledně je zde tak zachycen úsek jednoho roku života dítěte z pozice jeho výtvarného vnímání a rozvoje.
The art expression development of pre-school child during one year period - case study
Keywords: Kazuistika; kresba; předškolní dítě; vývoj výtvarného zobrazování.; Case study; drawing; pre-school child; development of art imagery.