Průmyslové vlastnictví a jeho podíl na rozvoji obchodu ve vybraném podniku - Zeman, David (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce byla vytvořena za účelem řešení deficitu ochrany průmyslového vlastnictví konkrétního podniku, a to zejména pro některé druhy luxusního a reprezentativního zboží. Nejen praktická část, ale celá práce by měla být pro daný podnik manuálem pro řešení konkrétních, v práci uvedených, problémů. Jsem přesvědčen, jak ostatně vyplývá z textu celé práce, že vytčený cíl byl splněn. Teprve nejbližší budoucnost však prokáže, zda a do jaké míry budou navržená opatření uplatněna v praxi. Bude nyní záležet především na podniku samém a rovněž na jeho vlastníkovi, jeho vůli a finančních možnostech, která z navržených opatření a v jaké časové posloupnosti bude realizovat.
Industrial properties and their share of business development in a chosen company
Keywords: průmyslové vlastnictví; užitný vzor; duševní vlastnictví; patent; průmyslový vzor; ochranná známka