Akce mateřské školy pro veřejnost - Koudelková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá oblastí aktivit mateřských škol, které pořádají jako akce pro rodičovskou či širší veřejnost. Přináší pohled na různé typy akcí z hlediska jejich vnímání pedagogy a rodiči. Pohlíží na akce jako na formu předškolního vzdělávání a ukazuje na to, jaký vliv mají tyto aktivity na předškolní dítě a formování vztahů mezi školou a rodinou. V praktické části se zabývá hodnocením akcí pedagogy a rodiči. Výzkumným šetřením mezi rodiči a pedagogy zjišťuje, jaké typy akcí školy pořádají, k jakým příležitostem a v jaké formě. Na základě hodnocení akcí rodiči a pedagogy vyplývají v závěru práce podněty pro pořádání akcí v mateřských školách.
Kindergarten Events for the Public
Keywords: mateřská škola; předškolní vzdělávání; spolupráce školy a rodiny; akce mateřské školy; vystoupení dětí; nursery school; pre-school education; cooperation of the schooland the family; nursery school events; childeren´s performances