Sociální práce se specifickou klientelou (klient se sebevražednými sklony) - Kotisa, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá tématem práce se sebevražedným klientem. Teoretická část popisuje důležité pojmy z oblasti sociální práce, suicidální tématiky a krizové intervence se suicidálním klientem. Zabývá se popisem sociální práce, jejích metod a cílů, dále kompetencemi sociálního pracovníka a poradenským procesem. Následně seznamuje se suicidální tématikou a rozlišuje druhy suicidálního chování. V poslední části objasňuje intervenci se suicidálním klientem a zaměřuje se na telefonický kontakt. V praktické části práce porovnává statistické údaje Českého statistického úřadu s výsledky průzkumu k bakalářské práce.
Social Work with Specific Clients (Client with Suicidal Tendencies)
Keywords: pojmy sociální práce; sociální pracovník; poradenství a poradenský proces; sebevražda; suicidum; životní krize; sebevražedné jednání; krizová intervence; social work; social worker; counseling and guidance process; suicide; life crisis; suicide tendencies; crisis intervention