Historie základní školy v Jarošově nad Nežárkou v letech 1918-1992 - Koudelková, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá dějinami základní školy v Jarošově nad Nežárkou ve 20.-21. století. První kapitola popisuje obec Jarošov nad Nežárkou od počátku do roku 1945. Druhá kapitola popisuje dějiny vzdělávání v obci od počátku až do roku 1914. Třetí kapitola nastiňuje vývoj školy v letech 1918-1938. Čtvrtá kapitola se věnuje místní škole v letech 1939-1967. Poslední pátá kapitola popisuje školu v letech 1968-1992.
Historiy of elementary school in Jarošov nad Nežárkou in between the years 1918-1992
Keywords: dějiny Jarošova nad Nežárkou; dějiny školy; obecná škola; základní škola; výuka; učitelé; žáci; history of Jarošov nad Nežárkou; history of school; general school; elementary school; teaching; teachers; pupils