Životní cyklus a strategické rozhodování v řízení organizace. - Bazalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této diplomové práce je analýza životního cyklu a strategického rozhodování ve vybraném podniku. Hlavním cílem práce je analýza vodohospodářské společnosti ČEVAK a.s. se sídlem v Českých Budějovicích a návrh doporučení pro zlepšení. Práce je rozdělena do dvou částí. První část práce obsahuje teoretický popis životního cyklu organizací a strategického managementu. Dále obsahuje teoretický popis strategických analýz. Teoretická část je tvořena z českých i zahraničních zdrojů. Druhá část je již samotná analýza vodohospodářské společnosti, způsob jejího fungování, životní cyklus společnosti a kombinace strategických analýz. Informace pro tuto část byly zjišťovány pomocí rozhovorů s vedením podniku a zaměstnanci a také z dostupných výročních zpráv. Závěr práce obsahuje diskuzi ke zjištěním a doporučení.
Life Cycle and Strategic Decision Making in Organization Management
Keywords: analýza; životní cyklus organizace; strategický management; strategické rozhodování; SWOT analýza; STEP analýza; Porterův model pěti sil; analysis; organisational life-cycle; strategic management; strategic decision making; SWOT analysis; STEP analysis; Porter´s Five Force