Časopis Kritika. List Skupiny kulturních pracovníků. - Hrušková, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá důkladnou analýzou všech ročníků literárního a kulturně politického časopisu Kritika, který vycházel v letech 1924 - 1928. Práce se okrajově zabývá českým kulturním a historickým kontextem, na který časopis reagoval. Dále je zde rozebrán samotný vznik časopisu Kritika, jeho struktura, významní přispěvatelé a hlavní témata, jimiž se časopis zabýval. Hlavním cílem je detailně analyzovat jednotlivé ročníky časopisu.
The Review Kritika. The Paper of the Cultural Performers.
Keywords: kulturně politický časopis; kritika; socialismus; naboženství; 1 republika; cultural and political magazine; critique; socialism; religion; 1 republic