John Wyndham - Den Trifidů. Autorská kniha - Růžičková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části se věnuji tématu krásné knihy, tedy bibliofilii, autorské knize, ilustraci a knižnímu umění obecně. Východiskem pro praktickou část je osobnost a dílo, konkrétně Den trifidů, spisovatele Johna Wyndhama, a zároveň význam a místo vědecko-fantastické literatury ve světovém umění. Teoretická část se skládá ze souboru ilustrací, návrhu obálky a typografického řešení knihy Den trifidů. Cílem této práce bylo vytvořit knihu, která by se mohla nejen svým obsahem, ale i vzhledem, zařadit mezi hodnotnou literaturu.
John Wyndham - The Day of the Triffids. Artist´s book
Keywords: John Wyndham; autorská kniha; bibliofilie; vědecko-fantastická literatura; postapokaliptická sci-fi; ilustrace; typografie; John Wyndham; artist?s book; bibliophilia; science-fiction literature; postapocaliptic sci-fi; ilustrations; typography