Archeozoologie jihočeského přemyslovského hradiště Na Jánu v Netolicích - Hausteinová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Raně středověké přemyslovské hradiště Na Jánu v Netolicích je předmětem systematického archeologického výzkumu, který přispívá k poznání minulosti jižních Čech. Tato archeozoologická analýza se zabývá zejména aspekty chovu hospodářských zvířat a lovu divokých savců na hradišti Na Jánu. Doplňuje tak další archeologické a bioarcheologické studie, které odhalují podobu ekonomického fungování tohoto hradiště.
Archaeozoological analysis of South Bohemian Premyslid stronghold et Na Jánu, Netolice
Keywords: archeozoologie; Netolice; raný středověk; archaeozoology; Netolice; early-medieval period