Početnost, reprodukce a pohnízdní disperze kvakoše nočního (Nycticorax nycticorax) v Českobudějovické pánvi - Hralová, Nela (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce představuje výsledky prvního telemetrického sledování kvakošů nočních (Nycticorax nycticorax) v České republice. Úkolem telemetrie bylo odhalit, jakým způsobem probíhá pohnízdní disperze mladých ptáků a které faktory mají vliv na vzdálenost záznamu od rodné kolonie. Práce také přináší výsledky vyhodnocení vývoje početnosti sledovaných kolonií, reprodukčních parametrů a faktorů, které na tyto parametry mají vliv.
Numbers, breeding parameters and post-breeding dispersal activity of Black-Crowned Night Heron (Nycticorax nycticorax) in basin of České Budějovice
Keywords: kvakoš noční; reprodukční parametry; telemetrie; disperze; Black-Crowned Night Heron; breeding parametres; telemetry; dispersial activity