Oikonyma a anoikonyma v obci Suchdol nad Lužnicí - Hejnová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na oikonyma a anoikonyma v obci Suchdol nad Lužnicí a v šesti sousedních obcích, jež jsou jejími částmi. První polovinu práce tvoří teorie onomastiky a výklad termínů. Praktická část práce obsahuje výklad místních a pomístních jmen podle slovníku Místní jména v Čechách Antonína Profouse a podle historických pramenů obce. Oikonyma i anoikonyma jsou dále rozdělena podle modelové klasifikace Rudolfa Šrámka a Jany Pleskalové. Cílem práce je charakteristika onymických objektů v krajině a typy jejich pojmenování. Práci doplňuje obrazová příloha.
Oikonyms and Anoikonyms in Suchdol nad Lužnicí
Keywords: Oikonyma; anoikonyma; lingvistika; vztahový model; strukturní model; Suchdol nad Lužnicí; Klikkov; Oikonyms; anoikonyms; Linguistics; the relational model; the structural model; Suchdol nad Lužnicí; Klikov