Účetní chyby podle druhu kontrol - Šťastná, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá tématem účetních chyb podle druhu jednotlivých kontrol. První část práce je věnována stručnému vymezení podstaty a funkce účetnictví, zásad a principů účetnictví a jeho právní úpravy. Další část je pak věnována chybám, kontrolám, prevenci a opravám. Zde je popsán původ chyb, jejich druhy, definice, jednotlivé typy kontrol, prevence důležitá k předcházení vzniku chyb a možné druhy oprav.
ACCOUNTING ERRORS AS TO SCOPE OF CONTROL
Keywords: účetní chyby; kontrola; oprava chyb; prevence vzniku chyb; accounting errors; audit; correction of errors; prevention of errors