Cestovní ruch pro vybraný segment: studenti středních škol - Pexová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce bylo prostřednictvím analýzy zhodnotit úroveň cestovního ruchu pro studenty středních škol v Českých Budějovicích. Zpracovat strategický rozvoj cestovního ruchu pro zvolený segment a vytvořit pro něho vhodný produkt včetně uvedení na trh. Zpočátku byla nastudována odborná literatura, která sloužila jako podklad pro vytvoření literárního přehledu a zhotovena situační analýza. Na základě výsledků z terénního šetření byl navrhnut nový produkt zvaný Edu-caching, který se skládá ze tří tematických okruhů, jehož přínos by spočíval především ve zvýšení zájmu o školní exkurze sledovaným segmentem.
Tourism for the selected segment: high school students
Keywords: Cestovní ruch; střední škola; atraktivity; vzdělávání; student; soutěž; Tourism; high school; attractiveness; education; student; competition