Komparativní analýza české a španělské úpravy náhradní rodinné péče a rozbor příslušné španělské právní terminologie s glosářem - Moravcová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce si klade za cíl porovnat jednotlivé formy náhradní rodinné péče v České republice a ve Španělsku a kriticky vyhodnotit výhody a nevýhody těchto forem v obou zemích. Hlavním cílem je srovnávací analýza jednotlivých forem náhradní rodinné péče v české a španělské právní úpravě s důrazem na hledání rozdílnosti a podobnosti. Práce obsahuje resumé ve španělštině a dvojjazyčný terminologický glosář.
Comparison of the alternative forms of family care in the Czech Republic and in Spain and analysis of the relevant Spanish legal terminology with a glossary
Keywords: Náhradní rodinná péče; rodina; rodiče; dítě; osvojení; pěstounská péče; poručenství; péče; práva a povinnosti; Alternative family care; family; parents; child; adoptin; foster care; guardianship; care; rights and obligations