Analýza a hodnocení environmentální politiky ve vybraném podniku - Jurgová, Iva (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou, hodnocením zavedení a realizováním environmentální politiky ve vybraném podniku. Předmětem práce je představení environmentální politiky a jejího fungování napříč Evropskou unií a Českou republikou. Hlavním cílem této práce je provedení analýzy a vyhodnocení environmentální politiky ve firmě EGEM s. r. o. Dílčím cílem práce je analýza fungování environmentální politiky v Evropské unii a České republice. Diplomová práce bude rozložena do dvou základních rovin, z nichž první představuje teoretický popis environmetální politiky včetně jejího předmětu a subjektů. Podrobněji se také zaobírá cíli a nástroji politiky ochrany životního prostředí. Následně v ní bude provedena analýza environmentální politiky v České republice a Evropské unii. Druhou část tvoří kvalitativní výzkum společnosti EGEM s. r. o., která se zabývá poskytováním služeb v oblasti výroby a distribuce elektrické energie, teplárenství a průmyslu, z hlediska její environmentální situace a postojů k ochraně životního prostředí. Závěr diplomové práce přináší celkový obraz na analyzovanou problematiku environmentální politiky ve vybraném podniku na základě získaných poznatků s doplněním o diskuzi.
Analysis and evaluation of environmental policy in the selected company
Keywords: Environmentální politika; životní prostředí; ochrana životního prostředí; vybraný podnik; Environmental policy; environment; environmental protection; selected company