Jazyková analýza barokního a postbarokního textu - Nečesalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem práce je srovnání jazykové stránky dvou výkladových textů: jednak z období vrcholného baroka, jednak z období po baroku, z poslední třetiny 18. století. Diplomantka bude pracovat s fotokopiemi originálů z pobočky SVK České Budějovice a z Muzea v Soběslavi. Provede hláskoslovnou, tvaroslovnou a lexikální analýzu textů. Cílem práce je zjistit úroveň češtiny v první a ve druhé polovině 18. století.
A Linguistic Analysis of a Baroque and post-Baroque Texts
Keywords: hláskoslovná; tvaroslovná a lexikální analýza