Komplexní péče o děti s vývojovou dysfázií - Sedláčková, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problémem dětí s vývojovou dysfázií. Teoretická část objasňuje základní pojmy daného tématu, zabývá se výkladem příčin a příznaky. Dále objasňuje logopedickou intervenci v České republice podává přehled o komplexní péči o dítě s vývojovou dysfáziií, pojednává o funkci rodiny, mateřské školy, Speciálně - pedagogických center, rané péče a samozřejmě práci klinických logopedů v zajištění co nejkvalitnější spolupráce při péči o dítě se specificky narušeným vývojem řeči. Cílem praktické části je pomocí rozhovorů s pracovníky SPC, s rodiči, učitelkami a klinickým logopedem zjistit vzájemnou spolupráci v péči o dítě s vývojovou dysfázií. Další část se zaměřuje na úroveň informovanosti učitelek MŠ v péči o děti s touto formou narušené komunikační schopnosti.
Complex care for children with developmental dysphasia
Keywords: vývojová dysfázie; opožděný vývoj řeči; porucha řeči; developmental dysphasia; delayed speech development; speech disorder