Dialog literárního textu a obrazu - Veselá, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato disertační práce se zaměřuje na postihnutí dialogu dvou rozdílnych druhů umění:literárního textu a obrazu, které se setkávají v rámci jednoho díla. Hlavním bodem zájmu je moment jejich setkání, ktery otevírá i z pohledu literárního vědce velmi zajímavé intermediální pole, jehož zkoumání a definování se zabyvám v teoretické kapitole. Snažím se najít možné nástroje pro analyzu, zkoumat změny recepce, a především nosnost sémiotickych vychodisek v dané situaci.
Dialog of the text and image
Keywords: text; obraz; lettrismus; knižní obálka; autorská kniha; text; image; Lettrism; book cover; artists' book