Komparace účetních výkazů dle české účetní legislativy a IFRS/IAS a jejich využití pro finanční analýzu - Nováková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je srovnat vybrané výkazy dle IAS/IFRS s výkazy dle ČUL a analyzovat vliv odlišného výkaznictví na finanční analýzu dvou vybraných podniků. Teoretická část čerpá z odborné literatury, definuje výkaznictví dle IAS/IFRS a dle ČUL, také základní pojmy pro finanční analýzu a popisuje význam a účel finanční analýzy a také základní metody a postupy. V praktické části jsou představeny vybrané podniky, na které jsou aplikovány poznatky z teoretické části na období 2012 - 2016. V závěru je poté zhodnocení stanovených cílů.
Comparison of accounting statements according to Czech accounting legislation and IFRS and their applications for financial analysis
Keywords: finanční výkaznictví; finanční analýza; poměrové ukazatele; bankrotní a bonitní modely; komparace; financial reporting; financial analysis; ratios; bankruptcy and creditworthy models; comparation