Aerofytické sinice z oblasti lomu Malá Amerika - Kočvara, Luboš (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá diversitou aerofytických sinic v oblasti vápencového lomu Malá Amerika na území CHKO Český kras. Bylo nalezeno a determinováno 20 typů sinic. Dále byl zjišťován vliv ozářenosti, dostupnost vody a vzdálenost od vody na druhové složení společenstev. Ukázalo se, že na této lokalitě není limitujícím faktorem světlo, ale vlhkost.
Aerophytic cyanobacteria from limestone quarry Malá Amerika
Keywords: vápenec; aerofytické sinice; Český kras; limestone; aerophytic cyanobacteria; Český kras