Kvantitativní a kvalitativní prostorová distribuce lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Orlické přehrady a jejího zázemí - Lidová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2010)
V této bakalářské práci se autorka zaměřuje na turistickou oblast přehradní nádrže Orlík a její zázemí. Cílem práce bylo ve vymezeném území provést kvantitativní a kvalitativní analýzu prostorové distribuce lůžkových kapacit a s nimi související komplementarity doprovodných služeb. Pro co nejkomplexnější analýzu aktuální situace se výzkum zaměřuje na komerční ubytovací zařízení a doplňkově i na objekty individuální rekreace, které v této oblasti tvoří neodmyslitelnou součást cestovního ruchu. Dílčím cílem bylo vytvoření přehledné databáze ubytovatelů působících v řešené oblasti. Analýza následně může posloužit pracovníkům informačních center v blízkosti Orlické přehrady i samotným turistům.
Quantitative and qualitative spacious distribution of bed capacities and accompanying services in the defined tourist area of dam reservoir Orlík and its foul territory
Keywords: cestovní ruch; lůžkové kapacity; ubytovací zařízení; kvalita doprovodných služeb; Orlická přehrada; tourism; accommodation capacity; accommodation facilities; accompanying services; dam reservoir Orlík