Etické aspekty sociální práce s mnohoproblémovými rodinami - Šindelářová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá etickými aspekty, které vyvstávají ze sociální práce s mnohoproblémovou rodinou. Práce je rozdělená na tři kapitoly. První kapitola se věnuje hodnotám a etice v sociální práci. Druhá kapitola popisuje rodinu, její funkce a patologické jevy, které se mohou projevit. Definuje mnohoproblémovou rodinu. Třetí stěžejní kapitola je o sociální práci s mnohoproblémovými rodinami a hlavně o etických aspektech, které s ní souvisí. Jde především o rozdílný hodnotový systém členů mnohoproblémových rodin a sociální práce. Kapitola pojednává také o etických dilematech, které vznikají při střetu hodnot sociálního pracovníka.
The ethical aspects of social work with manyproblems families
Keywords: mnohoproblémová rodina; sociální práce; etické dilema; hodnoty; ochrana dětí; ohrožená rodina; manyproblems families; social work; ethical dilemma; values; child protection; vulnerable families