Dimenze problému zadlužení obyvatelstva v ČR po roce 2000 - Doležalová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá vysvětlením základních pojmů souvisejících s dluhovou problematikou. Mezi základní pojmy, kterými se bakalářská práce zabývá, jsou např. finanční gramotnost, lichva, exekuce, chudoba atd. V bakalářské práci se blíže seznámíme s příčinami zadlužení, prevencí zadlužení a důsledky zadlužení. Tato práce se také věnuje sociální práci s dlužníky a seznámí nás s dluhově nejohroženější skupině lidí. Dále se práce zabývá analýzou problému zadlužení obyvatelstva v České republice po roce 2000. Problém je zpracován po roce 2000 z důvodu nárůstu nefinančních institucí na trhu v České republice, což přinášelo negativní ekonomické a sociální problémy, které se vzájemně prolínaly.
Dimensions of the problem indebtedness of the population in the Czech Republic after 2000.
Keywords: zadlužení; finanční gramotnost; exekuce; úvěry; sociální práce s dlužníky; lichva; sociální problémy; debt; financial literky; execution; loads; social work with borrowers; usury; social problems