Konkurenceschopnost vybraných sportovních center v Českých Budějovicích - Moserová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce je zaměřená na sportovní centra, která zákazníkům poskytují širokou škálu služeb v oblasti sportu, relaxace a často zmiňované wellness. Hlavním cílem diplomové práce bylo posoudit konkurenceschopnost sportovních center v Českých Budějovicích a zmapovat konkurenční prostředí. Dílčím cílem bylo charakterizovat sportovní a tělovýchovné vyžití v jižních Čechách a poznat požadavky zákazníků. K dosažení vytyčených cílů byla použita metoda dotazníkového šetření, SWOT analýza a Porterův model pěti sil. Vhodně sestavený dotazník přinesl údaje o konkurenčním postavení a konkurenceschopnosti jednotlivých sportovních center. Z dotazníkového šetření jsem také získala nejvíce oblíbené a navštěvované sportovní centrum, tedy sportovní centrum s nejlepší pozicí na trhu. S tímto sportovním centrem jsem nadále pracovala - stalo se zdrojem pro již zmíněné analýzy.
The competitiveness of sport centres in České Budějovice
Keywords: konkurenceschopnost; konkurenční výhoda; konkurenční prostředí; konkurenční trh; SWOT analýza; Porterův model; poskytování služeb; požadavky zákazníků; competitiveness; competitive advantage; competitive environment; competitive market; SWOT analisis; Porter´s model; delivering services; customer's requirements