Zavedení metody na stanovení vybraných triazinových pesticidů ve vodě metodou GC-MS/MS - Opekar, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se týká stanovení triazinových pesticidů ve vodě pomocí metody GC-MS/MS. Nejprve byla provedena optimalizace analytické metody. Následující parametry byly vybrány k optimalizaci: průtok nosného plynu, teplotní gradient, výběr SRM přechodů a kolizní energie SRM přechodů. Poté byly optimalizovány některé extrakční parametry, konkrétně doba sušení SPE kolonek, výběr elučního rozpouštědla, pH vzorku a objem vzorku. Nakonec byla metoda úspěšně zvalidována a byla použita na reálný vzorek.
Establishment of method for determination of selected triazine pesticides in water using GC-MS/MS
Keywords: triaziny; atrazin; simazin; propazin; terbutylazin; plynová chromatografie; hmotnostní spektrometrie; extrakce na tuhou fázi; validace; triazines; atrazine; simazine; propazine; terbutylazine; gas chromatography; mass spectrometry; solid phase extraction; validation