Životní pojištění v České republice - Valková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá oblastí životního pojištění jako produktu pojišťovnictví a bankovnictví. Vysvětluje význam životního pojištění, popisuje jeho typy a analyzuje soudobé použití těchto produktů. Je zde přehled o trhu životního pojištění v České Republice. Významnou součástí práce je vlastní výzkum zaměřený na porovnání nabídky rizikového životního pojištění jednotlivých pojišťoven v České republice. Na závěr je uvedeno doporučení pro rozvoj životního pojištění.
Life Insurance in Czech Republic
Keywords: pojištění; životní pojištění; pojišťovna; trh životního pojištění; rizikové životní pojištění; připojištění; insurance; life insurance; insurer; life insurance market; term assurance; supplementary insurance