Využití styčných bodů kultury a historie Česka a anglickojazyčného světa v oblasti cestovního ruchu (se zvláštním zřetelem k možnostem Jihočeského kraje) - Rážová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Tématem bakalářské práce je ''Využití styčných bodů kultury a historie Česka a anglickojazyčného světa v oblasti cestovního ruchu (se zvláštním zřetelem k možnostem Jihočeského kraje)''. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola se zabývá styčnými body kultury a historie Česka a anglickojazyčných zemí a uvádí stručný výčet osobností, které takové styčné body mohou představovat. Následuje úvaha o významu cestovního ruchu pro národní hospodářství i pro ekonomiku Jihočeského kraje a rešerše nejznámějších průvodců po České republice. V další kapitole jsou uvedeny vybrané subregiony Jihočeského kraje, které mají vazby na anglickojazyčný svět. V poslední kapitole uvádíme vybraná místa v Jihočeském kraji jako doporučenou nabídku pro určité skupiny návštěvníků i jako možnou formu využití např. v rámci webové prezentace.
Czech cultural landscapes and icons perceived as bearing national significance to English-speaking nations: the tourism-industry perspectives (with a special regard to the South Bohemia region)
Keywords: styčné body; cestovní ruch; Jihočeský kraj; anglicky mluvící země; kultura; historie; cultural landscapes and icons; tourism industry; South Bohemia; English-speaking countries; culture; history