Podnikatelský plán nového podniku v oblasti služeb - Hajdová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je vytvořit podnikatelský záměr pro nový podnik v oblasti služeb, který bude využit k získání úvěru na realizaci projektu. Novým podnikem bude kavárna v kombinaci s vinným barem, a proto je kladen velký důraz na průzkum trhu v oblasti cestovního ruchu a služeb obecně. Protože se společnost bude nacházet v Českých Budějovicích, je velmi důležitá analýza podmínek vnějšího a vnitřního prostředí regionu. Práce se také zabývá marketingovými procesy s cílem zajistit budoucí konkurenceschopnost společnosti. Práce je doloženy několika analýzami, například modelem pěti sil nebo výpočty, jako je ziskovost společnosti, přehled majetku a jeho pokrytí a kalkulace.
New Business Plan in Industry of Services
Keywords: kavárna; Porterův model; průzkum trhu; cestovní ruch; coffee bar; Porter´s model; market research; tourism